Vårens utställningsschema ser ut på detta sätt:

Spinonen Greta är det som ställs ut:


Påskdagen den 4:e april på Lilla Stockholm ( Internationell utställning)

15e maj SRBS ras/specialutställning ( Rasklubben för Bracco o Spinone ) i Sala

30>:e maj Internationell utställning i Österbybbruk


Vi kommer även ställa i Högbo. Återkommer om datum


Det som göms i snö....

Helt slut som hundägare och människa!

Underbart med vår,sol och värme men en nackdel finns..alla skitar under snön i trädgården tinar fram...
Har hållit efter men det har ju varit en och annan snöstorm och då hinner man inte med...

I alla fall så var det dax att mocka idag och törs knappt tala om hur mycket jag har hittat.. 2 stora matkassar..

För att inte nämna alla mjukdjur och ben samt en och annan strumpa..

Mina doggar är småknäppa..dom vill ha något i munnen när dom springer ut i trädgården och inte tar dom in grejorna..gnäll och pip när leklådan är tom..

Nu ligger en del av sakerna på tork och så var det dax att släpa ut dom på nytt..

Har inte varit så aktiv i.o.m att Gunnar har bytt ut min laptop och jag har haft ganska mycket att göra men det lugnar väl ner sig så småningom..

Nu på påskdagen så skall jag ställa ut Greta, spinonen, på Lilla Stockholm..skall bli spännande.

Anmält mig till första hjälpen för hund i maj i Enköping. Ställer ut Greta dels i Sala och pi Österbybruk i maj..full fart..

Skall vaccinera henne mot rabies och leptospiros nästa vecka. Tanterna Hilda och Kajsa skall få det nya vaccinet mot kennelhosta på tisdag. Mycket effektivare än det gamla och så sprutas det in genom nosen..inga stick..

Stackars mattes plånbok..

Om vi inte höres så VILL JAG ÖNSKA ALLA EN TREVLIG PÅSK !!


Dagens visdomsord: ta vara på påsken och sitt i lugn o ro och begrunda hur bra i/vi har det !!

Kan man ha det så här bra???

Sitter här o reflekterar över den sista veckan som gått..

Har ej varit så duktig och skriva men ibland har man bara inte tid..av någon konstig anledning. För att summera vad som hänt sedan sist.

Min käre man Gunnar åkte till Gävle i torsdags kväll för att tillbringa sin helg med att hjälpa sina gamla föräldrar att flytta från ett hus till lägenhet. Mamma är 83 och pappa Knud är 94 år..Nu var det dax..man skall kunna njuta på sin ålders höst utan att behöva slita med ogräs i 1000 m2 trädgård, snöskottning mm.

Gunnar, hans bror Eric m sambo o son hjälpte till också. Allt flöt på och alla var mycket duktiga.. men problemet var att Gunnars mamma ej riktigt föstod att man kan ej ta med sig ALLT från 240 m2 till lägenhet på 68 m2..

Erikshjälpen i Gävle har fått mycket och det känns bra att man bidrar till något bra. IB fick en chinamatta och 3 kastruller bl.a. Vår dotter fick 2 fina skinnfåtöljer som ej fick plats. Det var hon tacksam för eftersom hon tidigare fått soffan.

Min underbara mamma Ann-Britt ställde upp med husrum till G och naturligtvis god mat och en liten gingrogg efter en slitsam dag.

Jag skulle naturligtvis vara sååå duktig och trimma hundar mm men därav blev intet. Hur fort dagarna flyger iväg. Det löftet jag höll till mig själv var att mysa själv och med hundarna. Lagade ingen mat utan levde på lite spagettirester, fetaostsallad , kräftstjärtar med vitlöksbröd o ägg.. Mums fillibabba!!

I alla fall hade jag o hundarna det mysigt o lugnt hela helgen. Flaggade t.o.m till vår dotter att jag ej ville ha något besök..vilken hemsk morsa jag är ..fniss.. nej jag bara talade om hur jag ville ha det..Ville ej laga mat eller städa..

Gunnar kom hem vid 18-tiden på söndagen. Hade kört i värsta snöstormen..det första han sade: vilken tur att du ej åkte med!! du hade fått spel..så hemskt var väglaget.. tänk er själva en stor tung Mercakombi svajade och gled i modd trots en hastighet på 70-80 km/tim.

Fick 3 fina kastruller o en chinamatta som sagt var..Skönt att allt gick bra.. javiss jag städade som en liten idiot på eftermiddagen.. men inget trim

Kände att mina skär till trimmaskin var slöa så jag postade dom till den bästa sliparen, Parma,..ok mina doggar får se ovårdade ut denna veckan med..vill ha bra grejor att jobba med..

Jo, detta med att ha det bra..suttit med en av mina närmaste vänninor i telefonen både igår måndag och idag tisdag i flera timmar.. vi har vädrat olika saker, händelser och delat med oss av vår syn på livet både ur mänsklig -och hundsynvinkel..

Trodde aldrig i min livligaste fantasi att vi skulle bli så tajta..tack Tina Wedholm att du finns! Önskar att alla kunde ha en sådan relation med en vän..kunna utbyta erfarenheter i stort och smått. Har flera mycket nära vänner som jag värdesätter högt både inom och utom hundvärlden..ni vet själva vilka ni är för jag brukar tala om hur mycket ni betyder för mig..

Svårt att börja rabbla namn för någon kan känna sig förbisedd utan att jag menar det..Tina, eller som jag kallar för Kattis, vi har känt varandra under väldigt lång tid..tror minst 20 år..men jag har sedan Gretas intåg i mitt liv lärt känna en kvinna som jag refererar till som min spinonementor samt en kvinna som är trots att hon är ickeseende också betyder så mycket för mig..en kunskap om hund och en livsglädje som är svår att överträffa..

Det finns många fler utanför min familj som jag vill framhålla. Personer som trott på mig trots mina svackor..

Nu känner jag mig ödmjuk inför det stora nya som ev kennel. Jag känner att jag har något att säga om hund. Människor börjar ta mig på allvar.

Förut har jag sagt: uppfödning? nej det får dom kan ta hand om för jag kan inte..

Slut med det nu!  Jag lär mig nya saker mest varje dag..är ödmjuk inför kunskapen..Som min mamma alltid säger: Kunskap är aldrig för tung att bära..

Tina W har också peppat mig att våga säga nej och vara tydlig med vad jag vill utan att vara burdus.. Börjat med detta och det känns bra.

Dagens visdomsord: det är aldrig för sent att ändra inriktning på ditt liv, eller att börja inhämta kunskap, eller att vara mycket tacksam över dina vänner som står dig nära utan att vara energitjuvar. 

Min kära gudmor är död!

Min kära gudmor Majsan, Maj , dog igår stilla. Hon skulle ha fyllt 98 år den 1/5.

Ett rikt och underbart liv har hon haft. Pigg och alert. Dom sista åren bodde hon på ett äldreboende  i Mönsterås. Min mamma och pappa lärde känna henne 1948.

Jag skrev  vykort var och varannan månad och berättade om livet mm.

Kommer att sakna henne mycket trots att vi ej träffades dom sista åren..



Dagens visdomsord: önskar att alla skulle få leva ett rikt och friskt liv ända till 98 år!

Det händer alltid något

Idag på em när jag var ute med hundarna på promenad hände något roligt..I vår kyrkby ligger en mycket gammal vacker kyrka från 1100-talet. När jag har passerat parkeringen utanför kyrkan så släpper jag lös brudarna så dom kan springa fritt utan bilar mm.
Ok, vi gick en bit o passerade en gammal kyrkskola. Såg en tjej utanför skolan på gården med en hund. Mina tjejer såg honom också. Det sedvanliga skriket: det är bara tjejer!

Dom satte av mot hanen och han var i koppel och i andra änden stod en tjej i ca 17-18 årsåldern. Det var en blandis, typ en mix av border och kanske labbe eller flat. Mycket späd o söt..gissade hans ålder till under året. En slyngel men en mycket trevlig sådan.

Tjejen började bete sig konstigt och sade lite smådesperat: Shandy sitt,sitt..du kanske skall låta honom träffa och hälsa klart ..det var 5 tikar, lösa..han gillade dom det såg jag..Hon sa också: det är inte min hund..Jag frågade varför hon verkade rädd..inget svar.. hon fortsatte tjata sitt, sitt..

Du är fel ute sade jag..han måste träääna blev svaret. jag vidhöll min syn på saken.. då sade hon:

Du, TANTEN jag vet vad jag gör..snacka om chockad..har blivit kallad för tant för länge sedan av en 5åring..

Hon stack och jag tänkte: tur att det inte var din hund..snacka om fel ute..

Drog på munnen på väg hem: TANT !!!


Dagens visdomsord: trots att du tror dig vara 25 så kanske du är en tant i andras ögon!

Nya hyss med Greta i Vaksala

Har ingen snickarbod åt olydiga hundar men ibland skulle det behövas..

Nu har damen i fråga börjat bära diverse skor som hon hittar på skohyllan i hallen..hon härmar Springern Signe som alltid vill ha något i munnen när hon går ut i trädgården..

De flesta av hundarnas leksaker ligger ute under snötäcket och Signe blir alldeles komfys när leklådan är tom..

Skriker,ylar och letar febrilt efter något att ha i munnen..mina tofflor ligger ofta nära till hands..

Greta har börjat härma henne.. Det gäller att vara först när det är på G att öppna bakdörren..Vardagsrumsbordet brukar bli belamrat med div stövlar och skor som jag påpassligt tar i pant.

Ibland så ser inte husse skor i mun så då är det bara att leta utomhus efter toffel nr 2..

Igår fick jag den sista kalendern som givits ut v Uppsala läns kennelklubb..hade ej fått den och ville veta vem som var Miss September..Det var ju min facebook kompis Mia och hennes ursöta hund Myrra (klicka på Myrras sida på min hemsida www.ibizz.se så får ni se/läsa en suveränhemsida..

Bra att ha enkalender med fina modeller/doggar.. OK imorse, torsdag, så kom jag ner i köket och på köksbordet låg en hög med söndertuggade papper och bredvid högen..Min nya hundkalender utan pärm..anade inte alls vem som var boven..Greta naturligtvis..

Tack Greta att du bara tuggade sönder pärmen och sparade själva kalendern..


Dagens visdomsord: Du skall inga andra gudar ( läs hundar) jämte mig..
Vers 1 Gretas uppenbarelsebok.

Reflektioner över gamla hundar/djur

Nu har jag inte varit så aktiv på bloggen..ursäkta men det har varit så mycket annat dessa 2 dagar.

Igår så fick jag först ringa till doggarnas livmedikus, Niklas på Hellströms verterinärklinik, och be om ett förnyat recept på Rimadyl till 12åriga Hilda.
Rimadyl är en medicin,smärtstillande, som jag ger henne för tanten blivit lite stel.Märker det först o främst när hon skall gå uppför trappan till övervåningen på kvällen. Vårt sovrum, ligger 1 tr upp. Lite stelt och bökigt kan det vara. Ok, ger henne 2 Rimadyl/dag för smärtlindring.. Det lilla jag kan göra..det gör jag för henne..vill ge henne bra livskvalité på ålderns höst..

Tänk om våra gamla människor kunde ha det lika bra som våra hundar..få sluta och gå över regnbågsbron i lugn och harmoni..hemma eller i bilen eller vad man väljer.

Agnetha, min mentor, berättade om hennes dotters hund som skulle få avluta sitt liv,tyvärr för ung, pga smärtor mm. Denna underbara veterinär som hon har kontakt med lät hunden få avsluta sitt liv i mattes bil. Det bästa hon visste var att åka bil. Blev tårögd när hon berättade om detta..skall nog fundera starkt på denna variant när Hildas tid kommer..hon älskar åka bil precis som Kajsa.

Vår riesenschnautzer Negus fick också avsluta sitt liv i min mammas och pappas bil med veterinären som var en vän till familjen.

En eloge till dessa veterinärer och hussar/mattar som "lyssnar" till hundens sista vilja. När den dagen kommer får man inte vara egotrippad..bara bita ihop och göra det bästa för djuret..

Nu blev det tungt men jag anser att du skriver på ett moraliskt kontrakt när du köper din hund/djur..du måste ta tag i den svåra dagen..och inte vänta att dra på beslutet..hellre ett par dagar för tidigt än för sent..

Dagens visdomsord: Lyssna och se på ditt djur när slutet är nära..vänta inte p.ga egoism utan låt han/hon gå över regnbågsbron i tid.

Nu har man fått lite mer att göra

I torsdags firade vi först Hildas 12 års dag med kokt kyckling och kokta morötter.

Alla mumsade och hade det trevligt. Kokade kyckling för att flickorna skall tänka på
beach 2010.

På kvällen så hämtade jag upp Kerstin Steudd och vi åkte till Uppsala Kennelklubbs årsmöte. Döm om min
förvåning när jag såg Anki Nyzell där..Hon är kontakten som gjorde att jag hittade min underbara
blandistik , Irma, för 6 år sedan.

Anki bor i Morgongåva med man och 2 av Irmas systrar..

Jag behövde inte berätta så mycket om vad som hade hänt sedan sist för hon är en trogen blogg/hemsides
läsare..Har man inte träffats på ett par år så kan det bli alldeles för mycket att berätta..smart med blogg eller hur?

Bara på det sista halvåret har jag lärt känna så många trevliga hundmänniskor. Visserligen känner jag
många andra men just seriösa hundmänniskor har blivit fler...

Det är ju mitt stora intresse...Hundar, dogs, lopphögar.

Blev mycket facinerad av en kille som jag träffat tidigare på föreläsningen: att köpa valp, Patrik Ragnarsson.
Jag har en stor fördel i det sociala livet..jag är SKORPION..dvs en fördel att vara född i detta stjärntecken är att jag känner ganska direkt av om jag gillar en människa eller ej..brukar ha rätt för det mesta.

Patrik var en rolig, kompetent, trevlig kille som jag fastnade för direkt. tror att vänskapen med honom och de andra i styrelsen kommer att ge mig mycket i framtiden.

Jag blev vald på 2 år till valberedningen. Hoppas att jag kan bidra med något bra. Får väl lära mig.. alla barn
i början som det heter..

Försökt fixa lite på min hemsida: www.ibizz.se men har mycket kvar att göra där...

Fick tips av Tina Wedholm att skapa en flik för varje hund och det verkar smart..skall titta på detta ganska
omgående..måste lägga in Gretas stamtavla och lite resultat från ett par utställningar.






Yippe !!! Greta är pigg igen

Guud vad skönt..matte drar en lättnadens suck..snacka om curlingmatte..men sådan är jag.

Har ju den fördelen att vara med mina lopphögar i princip dygnet runt och då ser jag minsta
skiftning i deras humör och beteende..

Greta har verkligen sysselsatt mig och mina tankar sedan i lördags..inget jag kunde ta på
men ngt var fel..Greta brukar inte vara loj på detta sätt.

Hon åt med god aptit, kissade, gjorde fina kablar, hoppade o lekte ute, ingen feber, MEN var inte sig lik alls..

Pratat med Veronica Framell, Gretas uppfödare; pratat med min spinonementor Agnetha, Agnwills Kennel, min
suveräna springeruppfödare Tina Wedholm, Lord Caalveerts kennel,veterinären Niklas Hellström, och vänt ut och in på alla möjliga anledningar.. tack alla snälla för ni bryr er och bistått med goda råd och delat med er av era
erfarenheter.

Infektion? Ngt med löp? ont? kollade allt.

Igår började hon bete sig som den otroligt glada och aktiva hund hon är: Fullt ös medvetslös...

Jag säger då det..men skönt känns det nu..

Tips: klicka på min länk..Myrra så får ni se och läsa en helt underbar hemsida..Mia, du är så duktig samt Tinas
blogg och hemsida..mkt fin den med..ni båda är så duktiga..


Dagens visdomsord: hellre en lite småjobbig frisk hund än en loj eventuellt" sjuk" hund..

RSS 2.0