Imorgon blir Irma blandisen 6 år

Mamma IB har gjort ungsstekt kyckling istället för tårta- Jammiiii!!

Tror kyckling kommer på första plats på det dom gillar mest

Greta blir beundrad på Stora Sthlm 13.12.09

Gretas första internationella utställning

Snälla grannar

Igår kväll ringde det i mattes telefon.. sent var det..vad står på?

Grannarna Paula o Classe med gäster och barnbarn ville gå en kvällspromenad och då fick alla vi 5 följa med..mysigt värre..
dom vågade dock inte släppa oss lösa fast matte sade att dom fick..
matte hade t.o.m skickat med levergodis till inkallning..icke sade nicke..
fegisar eller? kanske kloka men vi är ju såå lydiga speciellt när det finns levergodis..

sedan fick vi sova in alldeles renstädat sovrum med nya pålakarn och överdrag..husse hade t.o.m bytt sängkläder på vårt täcke på golvet och nya örngott..mufsigt..vi tyckte att det var underbart och inge hår..
det blir det snart ändring på..

om husse o matte kunde fatta att vi släpper hår i sängen för att det skall bli varmare..

Husse är arg

Nu ligger spinonen Greta risigt till: husse lägger ner energi och drar ljusledningar på gården varje 1a advent.
Det lyser i 6 stora blomkrukor, i ett körsbärsträd, runt stolpar på förstukvist, i 2 balkonglådor...

Greta hittade en ledning i detta konstverk och tuggade av den..bara rakt av..

Jag var tvungen att berätta idag..tur var det för husse kom med en sladdstump och undrade: vad är detta?
Jo, jag skulle precis berätta att Greta mumsade på den igår..

Synd att det inte var 220 volt sade husse..han menar det ju inte givetvis men arg var han..

Små problem i det stora hela tycker jag..tänk om det inte finns nästa år sade husse...skitsnack..det finns alltid..det var ju special blev repliken..

Lovar att det finns nästa december..det skall ju inte lysa mer i år men ledningarna är fastfrusna nu..

Kan inte låta bli o fnissa..Greta har inte egentligen haft sönder något...snart 1 år.

Var på Liedl igår och fyndade färsk, svensk kyckling..25 kr kilot..flörtade åt mig 3 st. Irma blir ju 6 år på måndag och då skall det bli 1 kyckling till kalas..funderar på att koka, då får man mer och inte så mkt fett.

Matrutiner

Det är helt otroligt att se en ca 70 cm hög hund 33 kg dansa som en pudel..nästan på bakbenen..

Det gör Greta när maten är på gång. Hon dansar runt runt. Konstigt att hon inte blir yr i huvudet. Matfixerad till max. Har haft engelsk springer sedan 1980 och aldrig haft en sådan matfixerad hund. Fick hon skulle hon lätt kunna äta ihjäl sig...

Fast hon ibland ligger och sover på övre våningen så hör hon när det prasslar. Jag ger den älsta springern..12 år..Rimadylpiller mot ledsmärta mm och då stoppar jag i pillret i en ostbit eller leverpastej. Vem kommer som ett jehu nerför trappen.. Mat?


Yipee..älskar snön !!

Hittat ett nytt roligt ställe att rusa runt och leka på. Dammen vid kyrkan är inhängnad och det är så mycket snö. Många ställen att rota och gräva i. Hilda speciellt gillar att rota i den frusna vassen..

Greta får så enormt mycket snö mellan tårna och runt benen. Jag kallar det för klonkar. Klonk, klonk låter det när hon går. Fast hon inte är långhårig så fastnar det enormt mycket. Skall ta fram sprayen och se om den funkar.

Jag klarar inte att gå över fälten vid Ishallen. det är för djupt och mitt knä pallar det inte.

Em promenad

Precis varit ute på eftermiddagspromenad med "monstren". Bara 5 gr kallt men frös om fötterna på slutet ändå.

Var i Årstaparken så alla fick rusa runt o göra av med energi. Kajsa (latmask) verkar inte fatta att springa är roligt o behövligt. Nejdå, traska nära matte är bra för då kan man ju få en levergodis utan att behöva springa så långt..
Tränar Greta att komma på inkallning och i och för sig dom andra med men mest Greta. Inte alla gånger får hon en levergodis och då hajar ju dom andra att det är utdelning. Försöker att inte skilja på dom så en liten bit får dom andra med.
Leverplattor är ju inte såå feta..Försöker att ge typ varannan inkallning men skall bli färre.
Släppte skocken och Greta far ju som ett jehu och ser sig inte för. Krockade med Kajsa..pep till. Det gjorde nog ont på Greta.
Se dig för Greta säger man ju då. Vad tror ni hon fattar av detta. Nada. Inget allvarligt men man blir rädd.

Hunduppfödarutbildning

Måndag. Roligt för att på måndagarna går jag med några kompisar på hunduppfödarutbildning.
Planerar för avel på spinonen Greta.
Studiefrämjandet har den i SKKs regi eller vad man skall säga. Tack Tina Wedholm för att du tipsade mig om detta. Oavsett avel eller inte är det en mkt nyttig kus för blivande eller nuvarande hundägare. Man blir aldrig fullärd det är ett som är säkert. Börjar man som hundägare anse att man kan allt eller nästan allt då är man ute på farliga vägar. Har själv haft hund sedan januari 1980. Så lite jag egentligen vet, eller lite om mycket..
Så sant som det är sagt: kunskap är aldrig tung att bära.

Uppfödarutbildningen är uppdelad i 6 olika block: beteende, hundmat, avel, anatomi, valpning och juridik.
Man kan alla eller välja om man är intresserad av något specifikt. Jag skall ta alla block. Hundmat och avel är klara och idag börjar anatomi.
Vilket himmelrike att bara får prata hund utan att någon suckar. Det ni!


Klarar jag detta?

Slit och släp..ibland undrar jag vad jag håller på med..bilder som jag importerar poppar upp MEN inte där jag vill ha dom..
Måste prata med Tina och be om hjälp. Sedan har jag ideér om att skapa en hemsida för att bana väg för min planerade spinonekull 2011.

Har 2 suveräna coacher: Tina (uppfödare) och Rosemarie i Gävle (icke seende)
Kan Rosemarie starta en hemsida så kan väl jag som ser. Så imponerad av denna kvinna. När
vi pratats säger Rose ofta: det såg jag... jag fnissar..finns det vardagshjältar eller?

Nu har jag förtvivlat provat att få in bilder på rätt ställen..pucko jag..pillar och trycker..svär mm.
Jag vill ha det proffsigt men förstår att det ej går i ett nafs

Planerade spinoneutställningar

Skall ställa ut i år 2010


Lilla Stockholm 4 april för domare Colin MacKay ( uppfödare av pointer o ungerst wizla)
Österbybruk  söndag 30 maj domare Ann Carlström
Högbo bruk aug/sept

Ny utställning i Uppland i september


Jultomten?


Doggarna ute på baksidan


Greta med sina syskon hos Framells i Umeå ca 5 veckor


Eftermiddagens promenad

Fck ett infall. Ringa Kerstin, en böna jag träffade för ett par år sedan på hundpromenad. En eftermiddagspromenad tillsammans i solen vore väl kul. Hon nappade. Sagt o gjort: träffades i hagen nedanför Gränby. Hon hade sina 2 samojeder med. Tikar. Mysigt när alla sprang runt och umgicks i godan ro. Var ute i ca 1 tim. Pratade med Lotta idag. Hon har en spinonekille Barbareqo, kallas Babsan. Han är ej till salu utan bortskänkes idag. Drog med en mellanschnautzertjej och fick akut dövhet. En skön lugn dag ärnu till ända.

Idag sönag är husse hemma och då "slipper" jag ta promenad. Skönt för mitt knä.

Vem är jag?

Lite data om mig själv så ni vet jag är och vad som format min personlighet.Föddes i Ångermanland ca 7 mil från Örnsköldsvik, i en litet samhälle som heter Trehörningsjö. Pappa var tandläkare på orten och mamma jobbade som tandsköterska och hjälpte honom. Dom arbetade i samma hus som vi bodde i. 1958 föddes min lillebror Mats. Det var planerat 3 barn men min tvillingbror dog 2 dgr innan födsel. Tänk om ultraljud funnits då hade han överlevt. Vi satt fast haka i haka, s.k tvillingkollision. Inte fastvuxna utan jag låg i säte och han normalt.Lyckan var fullkomlig.. MEN på Sofies dopdag 2 nov 1986, 3 tim innan dop avled min älskade pappa. Hur kunde detta få ske??? Vi misstänkte kvicksilverförgiftning. Fick rätt efter specialobduktion. 64 år och hypofysen full av kvicksilver. Trots munskydd. Tur att detta skit försvinner.Var barnledig med Sofie som sov ca 12 tim. Snäll som få. Livet tuffade på. Fick dagis och örjade jobba igen på kontoret på en brädfirma...Fy f-n vad hemskt det var..
Frasse fick epilepsi och led av klåda så han fick somna in 1988 blott 9 år men bäst för honom. Fick bli matte till Dolly 4 år. Bytte jobb till Wasa Fastighet och jobbade med Totte Furukrantz, underbar människa. Dolly fick vara med på jobbet. Tävlade inom Wasa som OS ambassadör och vann pris med 3 andra. Fick åka som representanter till OS i Barcelona. Jobbade då bl.a med Ingrid af Trolle, Lilie o Susie,Anki Bagger och visade konstpälsar på olika evenemang. Dolly var också mannekäng o Sofie med. Roligt och träffade mycket roligt folk. Dolly och jag var to.m i tv os Aschberg.Fan flög i mig. Sökte jobb på Nocom som receptionist. På intervjun sade jag: vet att jag är rätt för er och för att bevisa detta så betalar jag 1/2 av min lön..Dumma var dom inte.naturligtvis nappade dom. Fixade dagmatte till Doris. 1000:- i månaden men hon hade det så bra med andra hundar. Trivdes bra med alla på Nocom. Vi var som en familj på 25 personer. Flyttade till nybyggda Kristallen. Yipe, alldeles nära Vaksala kyrkby. Fick erbjudande efter min 40 årsdag att byta med Helena. Hon till reception och jag med mina språkkunskaper till storkundsansvarig. Snacka om tur. Hamnade rätt. Jobbade med USA och storkunder i Sverige. Fick åka både till Seattle och Amsterdam på konferenser. Nu hade jag hamnat i smöret och på rätt plats. Äntligen!!! En och annan bonus trillade in. Det gjorde inte ont. Livet var perfekt. Hade nästan glömt detta att lyckan är inte varaktig..
Nocom var en huvudsponsor för det nya i stan dvs Fyrisfestivaken. Naturligtvis skulle jag lägga mig i denna aktivitet. JAg fick ta hand om butiksägare. Kände många från min tid på Wasa. Tiggde priser o det gick mycket bra. I samma veva började jag dansa samba med en grupp. Vi fick uppträda på S:t Erikstorg..Så bra som jag mådde då hade jag aldrig mått. Detdär med lyckan!!! kvällen efter Fyrisfestivalen sller sista kvällen så samlades vi alla inblandade på gamla Baldis disqo för att fira. Ngn i personalen stal pins som jag hade i min keps. Bl.a pins från Platini som tände elden i Barcelona på OS. Blev skogstokig..Satt hela natten vid ån och kl 6 traskade jag hem. Gunnar var orolig men jag försäkrade att allt var bra. Gå och jobba. Redan då var jag ute på farliga vägar. Letade febrilt efter nyckel till Wasas kontor där vi hade bytt om inför sambadansen. Min handväska var där och i den ett recept på sömnpiller. Dom skulle jag ta. Ville ej leva längre. Som tur var så hittade jag ej den. Tömde medicinskå på allt, div skit. Tog alla piller med samt 1 flaska rödvin som jag fick när Sofie föddes 1986. Ut på fältet bakom huset. Tog div piller o vin. Vaknade o trodde att det var dagen efter men kl var 22. Vinglade barfota hem. Gunnar var i upplösningstillstånd. Ringde ambulans. Då började 7 månader inlåst på psyk. Får återkomma om detta.*
Idag har jag det lugnt. Arbetsskada pga mobbing. Återkommer om den historien för den är sååå lång *Lever med Gunnar och 5 hundar. Hilda svrt/vit sprigner snart 12 år Kajsa brun/vit springer snart 9 år Irma blandis snart 6 år Signe svrt/vit springer snart 5 år Greta spinone snart 1 år Sofie har egen lägenhet och tysk underbar pojvän. Arbetar på Arlanda på Singapore ned pappa.Skall börja med spinoneuppfödning 2011. Mår bra och har underbara vänner.

Gretas nya sovvanor

Greta växt i en enorm takt. Kom till oss sista dagarna i april från Framells Kennel i Umeå. Satt i en bag och vägde ca 7 kg. Tack SAS att jag fick ta henne med i cockpit..Ingen hundbur: Idag är Greta snart 1 år (20.2) och väger ca 34 kg (lite mullig ?)
En underbar varelse..snäll..lyhörd o mkt valpig. Hon har växt klart i kropp men ej knopp. Inatt kl 4 upptäckte eller snarare kände jag klor i ryggen..Greta hade avancerat från fötterna på mig till huvudet,, Hon som alltid låg på golvet. Inte nu inte.
Skall alla andra lopphöga sova i sängen så ska jag med. Problement (litet) är att Greta är i size som 2 springrar + ben. Nu är hon fast i bingen med 4 springrar.. That's life

HALSBAND

Ringt till SKK idag o kollat upp detta elände med stackelhalsband. Anledningen var att jag fick oroande upppgifter från en kompis i Morgongåva att hennes granne använde stackel..Que.. Trodde att detta hemska tortyrredskapvar nedgrävt o borta för alltid.
När jag såg Cecar Milans program..mannen som pratar med hundar förstod jag att så ej var fallet..inte ialla fall i USA. Var o varannan "problemhund" hade stackelhalsband..pulsen steg..blev upprörd..
Skrev mail till Cecar och påtalade detta med stackel. Kan inte du som hundcoach se till att detta försvinner även från USA?
Intet svar.. Nu vet jag säkert att stackelhalsband ÄR förbjudet i Sverige..tack o lov och kollade även med Länsstyrelsen. Alla djurinspektörer har journr..ta reda på dessa o RING när ng djur mår dåligt. Hoppas min kompis ringer o räddar denna lilla amstaff från en gräslig matte.

Livet!

Livet med mina hundar betyder allt för mig och jag har haft rasen Engelsk Springer Spaniel i många år, men har nu skaffat mig en Spinone tik vid namn Greta!!

Det är så härligt vad hundar kan ge till mig, den kärleken med sina blickar, en slick på en hand, en puff knuff för uppmärksamheten!
En hund sviker en aldrig!!


Bild från google.

Välkommen till min nya blogg!

I denna blogg skall jag förhoppningsvis skriva lite om mitt liv, främst med hundarna. Lite bilder o rapporter om vad som händer och sker.

RSS 2.0