Blir jag skallig?

Vaknade mitt i natten av att Kajsa hade avancerat upp ovanför mitt huvud. Normalt är det Hildas plats..på min huvudkudde men nu var Kajsa där.

Vad gjorde hon? Jo bäddade..och det innebar att hon satte klorna i mitt hår och rafsade..inte skönt alls.

Igår, tisdag kväll hade husse tagit ett långt varmt skönt bad. Satt sedan i fåtöljen í bara kalsingarna för att torka och svalka sig. hade en kopp varmt the i handen.

Jag ropade till hundarna: kvällskiss..alla bara rusade till bakdörren. Vi släpper ut dom i trådgården precis innan vi skall gå och sova typ kl 23.00.

Vad hände då? Jo Greta stor som ett hus reste sig precis under husses arm med thekoppen. Slutsats..jo han spillde hett the på mage och lår..

Vill ej återge vad han skrek..då skulle datan brinna upp..kortslutning..

In i dusch och på med kallt vatten. Som tur blev det inte så farligt ont..

Dagens visdomsord: Bor du med en ganska stor flock hundar så har du aldrig långtråkigt..det händer alltid något.
Bättre att det rör på sig än att sitta ensam och ha tråkigt. Kan du inte ha hund.Skaffa annat husdjur.Det finns mycket att välja på.

Gretas uppfödare på fikabsök


Snart är helgen slut igen...!




Hej alla. Ja nu är en helg slut igen. Det är skrämmande så fort tiden går..

Det värsta att man är 1 vecka äldre. Har inte tid att bli äldre. Mitt liv är ju så enormt roligt och givande..

Har haft ett bra liv. Låter som jag är 90 men ibland tänker jag tillbaka på allt jag har upplevt. Rest mycket, ca 30 länder, mest i arabländer. Ibland när jag inte kan somna så räknar jag besökta länder..roligare än att räkna får..

Börjar i Norden och så går jag neråt i Europa.. Tänker på alla speciella människor jag mött, kända och icke kända. Tänker på alla djur jag har mött, min barndom som var underbar i Ångermanland.

Måste vara tacksam att jag äntligen hittat "rätt" vad gäler intresse och hundar. Har alltid älskat hundar.

När jag flyttade till Gävle med föräldrarna så gick jag ut med grannarnas hundar. Hade ingen egen..hade marsvin. Gick ut men en boxertik, Pia, och en pudel. Det var roligt och mattar/hussar var glada för all hjälp. Hände att ledig tid på Wiklunds zooaffär. Undrar ibland hur dom vågade släppa ut sina älsklingar med en 12åring..men tydligen var jag duktig. Jag skulle ALDRIG släppa någon av mina hundar på promenad med en ensam 12åring..Konstigt eller hur?

Tydligen hade jag ett medfött anlag..redan då..

Varit effektiv idag. Vaksade 7.15 och behövde gå på toa. Hundar satt i givakt trots att dom fick kvällspink 00.30. Ingen idé att sova vidare. Mockade i köket (disk) handlade ingredienser till grannens salladssås. Erbjöd mig att göra min hemliga salladssås för hon hade öppet hus idag. Eva o Janne hjälpt oss mycket så jag ville ge tillbaka. Eva blev glad. Mat färdiglagad. Väntar på Patricio som skall komma och fika.

Ordnat boende i Visby i mitten av augusti. Skall ställa ut Greta och samtidigt passa på att besöka Fårö/Sudersand. Bodde där i 16 somrar med mamma o pappa.

En skön och underbar helg med andra ord. 2 nytrimmade hundar..vad mer kan man begära. Säkert en bra deckare på tv ikväll.


Dagens visdomsord: nytrimmade hundar, god mat, fintväder, underbara vänner. Begär inte mer utan njuut!

Livet är som:



Fick höra något vist/klokt av Kattis "Tina" Vedholm häromdagen!

Livet är som ett garnnystan. Olika långt. Ibland har man olika antal knutar på
sitt snöre.

Ibland har man inga knutar på en lång sträcka av nystanet. Vissa knutar är hårdare
och större och vissa löses upp lättare.

Just nu har jag själv en period utan några knutar..men det kommer säkert snart.

Det brukar vara så.


Dagens visdomsord: lös upp dina knutar så gott det går och njut av icke knutar!

Kan man ha det så här bra??

Idag torsdag har jag upplevt många fina stunder..men det gör jag mest varje dag nuför tiden..

Sov bra..klev upp..no stress

Pratade med min 86-åriga mamma (ser ut som 70 och beter sig som 60). Ringer henne minst 1-2 ggr/dag för dels att kolla att hon mår bra och dels för att prata. Älskar min mamma. Kul att prata med henne för hon har "alla hästar hemma i stallet".

Ibland tänker jag, fast jag inte skall, hur kommer mitt liv bli när jag inte kan ringa henne?  Hoppas att hon håller sig frisk länge . Vill ej att hon skall leva länge till varje pris. Skulle jag kunna tänka mig aktiv dödshjälp? Skulle mamma be mig att avsluta hennes dagar om hon själv inte kan. Om hon ligger som ett paket. Skulle ej tveka...

Tunga frågor och beslut men jag vet min inställning till denna svåra fråga. Hoppas att jag aldrig behöver ta ställning.

Hennes största önskan är att gå och sussa på kvällen och aldrig vakna mer, när tiden är inne. Bäst för henne men chockartat för nära och kära.

Blev tunga tankar men dom kommer när allt går som på räls. Har haft en bra tid med: Gretas BIR, CK i påskas, förfrågan om att hjälpa till med ring o koppelträning i Vasaparken i maj, invald i Uppsala Kennelklubbs valberedning, inbjuden till Patricio Riveras disputation om juvertumör hos ESS tikar ( engelsk springer spaniel) Vi har bidragit med lite blod, rolig uppfödarkurs, friska hundar, underbar support med nära vänninor (ni vet vilka ni är).

Tänkt ofta idag..kan man ha det såhär bra? När kommer bakslag? Tacksam för varje dag med friska hundar. Hilda är dock 12 år fyllda.


Dagens visdomsord: Vakna och se varje dag som en gåva! Uppskatta det ni/du har! Lite skit i hörnen har ingen dött av! Skjut upp icke viktiga saker till annan dag. Njuut!

Stockholm International Dogshow

GRATTIS FRAMELLS DISA " GRETA "


En mycket trevlig utställning.

Greta fick BIR (BOB) samtt CK.

Harry " Naprox Claudius " fick CACIB. Grattis Harry och matte Agnetha . Honom kan ni se på Agnwills hemsida. Länk finns på min hemsida: www.ibizz.se

Domare: Colin McCay


Nu har vi blodad tand. Ställer på rasspecialen i Sala den 15/5
Österbybruk 30/5
Visby i augusti




Min tand är lös och nu är jag en tandlös tös !

Hej alla glada.. har varit så upptagen med utställning och trim mm. så jag har ej haft tid att skriva men skall bli bättre på detta.

LOVAR !!

Var ute i solen igår med hundarna. Såg tussilago och en snöhög. Fåglarna kvittrade.. Det ÄR vår nu..Yipee. En nackdel dock.
Fönstren samt skåpluckor är ej sig lika..Varför??? Jo, alla hundloskor mm syns såå tydligt nu. Antar att vi alla djurägare upplever samma panik..jag har lärt mig att blunda..det blir nog råd med detta också så småningom.

Åter till promenaden. Gick ner till 4H gården och hundarna fick verkligen springa och sträcka ut på fälten. Torrt var det också..helt enkelt underbart. Tränade lite inkallning med först och främst Greta. Funkade ganska bra.

På väg tillbaka så träffade vi en 1årig cockerspanielpojke. Trevlig och mycket söt..vältrimmad. Greta var överlycklig. En jämngammal kompis!

Stod o pratade matte och jag. Så nosade cockern på Signe ( den yngsta springern). Fräääs..surkärringen fräste till så det stod härliga till..den lilla cockern skrek av skräck. Lugn sade jag till matte..han blev bara rädd.

No problem at all! Trevligt med sansade hundägare.

Signe smackade och slickade sig om munnen..konstigt beteende tyckte jag så jag tittade efter. Blod!! Vad f-n är detta?

Han bet ju inte Signe så vad är detta?

Upp med läppen och hittade en glugg. En framtand längst fram i överkäken var borta (tror dom heter insesiver).
Hon måste ha slagit i cockerns tänder eller käken. Ja säger då det. Vi har aldrig långtråkigt.

Helt ok efter ett litet tag. Jag tycker hon ser ut som en ettakladdare..det betyder en förstaklassare ca 7 år..


Dagens visdomsord: Man får och förlorar. Får sinnesro i vårsolen och tappar en tand. Give and take !!

Påsken

Nu börjar jag tro på media som säger: påskkärringarna är en utdöende ras !!

Inte en enda påskkärring har knackat på i år och inte förra året för den delen.. Hade bullat upd med mycket godis och småmynt.. Blev faktiskt lite ledsen i ögat för jag gillar när dom kommer med sina små hemgjorda teckningar och röda kinder.

Tänkte på när jag var ca 11 år och hade flyttat till Gävle..Vi bodde i ett stort hus som var ett helt kvarter..55 lägenheter. Ett mecka för godissugna påskkärringar.. business was good..vi fick gå hem och tömma våra korgar och kaffepettrar..

Hade man för mycket i kaffepannan var det inte bra utan det skulle se ut som vi var arma barn.. Ock vill bara säga: fy f-n för tanter som gav en skrumpna äpplen..ingen frukt alls ville vi ha!!

Godis och en och annan krona var toppen..

Varför kommer inga ungar på idén att gå påskkärring nu då? Min mamma bor kvar i samma hus som vi gick påskkärringar. Igår kom en liten påskkärring till henne. Mamma gav henne 2st 10kronorsmynt och lite godis..Idag ringde en annan påskkärring ( en kille) på.. verkade vara i samma familj..

Ungar är inte dumma..Han tog samma chans som lillasyster och naturligtvis fick han samma som lillasyster..Man kan ej skilja på barn. Det är ej schysst.

Nu får man väl mugga i sig allt snask själv.


Dagens visdomsord: stäng av ungarnas datorer och tvspel och sminka dom och en spark i röven..frisk luft, social gemenskap och lite  godis som lön för mödan..

RSS 2.0